I går aftes lavede jeg denne dej, som skulle stå i køleskabet natten over. I morges blev de så lavet til lækre boller..
Opskriften er fra Krudtugler og Kanelsnegle ( s. 18 )
Opskrift:
15 g gær
1/2 L. koldt vand
Ca. 600 g hvedemel
1 1/2 tsk salt
Rør gæren ud i koldt vand i en skål. Tilsæt mel og salt, og rør dejen godt sammen. Den skal være temmelig lind, og du skal ikke have hænderne ned og ælte. Drys lidt mel over dejen, dæk skålen med film eller anbring den i en lufttæt pose. Sæt skålen på køl natten over. Næste morgen tænder du ovnen på 275 grader og forme 10-12 boller. Dejen er stadigvæk meget klæg, så dyp hænderne i vand, hver gang du tager en klump dej og laver en bolle, så hænger dejen ikke så nemt i. Bollerne bliver uformelige, men det er meningen. Sæt dem i ovnen i 8 min. ved højeste varme og derefter 15-20 min. på 225 grader, eller til de er smukt gyldne.
Mmh, de ser gode ud! :-)
SvarSlet/ Freja
De var også rigtig gode og sprøde :)
Slet