I lørdags havde min kæreste fødselsdag, så det blev holdt udenfor med dejlig frokost og hans familie. Jeg lavede bla. disse lækre brød, som jeg varmt kan anbefale, de var super gode. Så vil da lige dele opskriften med jer, opskriften er fra Amo`s - Den store bagebog 3, Året rundt ( hvis nogle skulle have den )
Vi havde en rigtig dejlig dag, og min kæreste fik lige det han havde ønsket sig, nemlig penge til noget nyt tøj :)
Opskrift på sommer brød med squash og hvidløg:
25 stk.
Det skal du bruge:
450 g Amo Hvedemel
300 g Amo Fuldkorns Speltmel
50 g gær
Ca. 3 dl vand
3 dl yoghurt naturel eller ymer ( Jeg brugte yoghurt naturel )
1 spsk. olie
1 tsk. salt
100. g groftrevet squash
Pensling:
1 dl olie
3 fed knust hvidløg
Revet skal af 1 økologisk citron
Havsalt
Sådan gør du:
1. Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt ymer, salt, squash, olie, fuldkorns speltmel, og hvedemel.
2. Ælt det sammen til en glat og smidig dej og lad den hæve tildækket i ca. 45 min.
3. Slå dejen ned, del den i 25 stykker og form dem til boller. Læg dem i en bradepande, med bagepapir forholdsvis tæt 6 x 5 så de bager sammen og kun får skorpe i bund og top af bollen.
4. Lad bollerne hæve, tildækket og lunt, i ca. 20-30 min.
5. Pensl bollerne med vand eller mælk.
Bagetid: Ca. 20 min. midt i en 200 grader forvarmet ovn. ( Varmluft 180 grader )
Pensling: Mens bollerne bager, laves hvidløgsolien. Kom olie, knust hvidløg og revet citronskal i en lille skål. Rør det godt sammen og lad det trække. Straks bollerne kommer ud af ovnen pensles de med hvidløgsolien og drysses med flagesalt.
Velbekomme og god aften derude.. :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar